Në Universitetin e Shkodrës “Luigj Gurakuqi”, u organizua Konferenca I Shkencore Mbarëkombëtare e Shkencave Mjekësore Teknike “Edukimi, manipulimi dhe teknikat e avancuara në shkencat mjekësore teknike”.